Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 17:58 - Пътешествие без карта
Автор: widex Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
2



Има един вид  пътувания, за които е без значение къде ще се озовеш накрая. Трябва ти само пълен резервоар с гориво и желанието да преоткриеш хубавите неща, които те заобикалят.

image


Чувстваш се щастлив от идеята, че всъщност пътуваш за никъде. Като скитник, който не знае къде ще нощува. А ако пътят, по който скиташ е абсолютно непознат, щастието е пълно, защото забелязваш хиляди различни дървета, пейзажи и камъни. Неща, на които по принцип не обръщаш внимание, но когато ги виждаш за първи път са някак специални за теб.

image


Продължаваш  и колкото повече се отдалечаваш от познатите си места, толкова по-далече ти се иска да отидеш. Иска ти се с нещо да компенсираш ученическото си нежелание да посещаваш часовете по география.

image

Хубавото на този тип пътувания е ако с сам в колата. Е, по-забавно е с приятели, но усамотението, на което се радваш ти помата за изживееш по-пълно мига.

Планината наистина е хубаво място. Никога преди не съм бил в Стара планина. Това долу е Дряновският манастир.

image

Място като това те кара да се почувстваш наистина спокоен. Но не заради манастира. Той не е чак толкова интересен. Но реката зад него наистина беше приказно красива. Жалко, че нямам представа коя е. Но пък, какво ли значение има?

image

image


image

  Дряновският манастир го открих случайно, на път през планината... Бях чувал за него, но не знаех къде се намира. Но исках да отида още по-далеч.

image


image

image

image

image


image


image

image

image

Понякога си мисля, че всички бягаме от това, което сме в действителност. Изтъкани сме с очаквания, изисквания, чужди мечти и собствената си самота. Понякога бягството от собствените ни емоции ни се струва разумно решение, но всъщност това само ни отдалечава от нещата, които в действителност биха ни направили щастливи.

image

Винаги чакаме нещо или някого, от когото зависи щастието ни. Нещата понякога са прекалено прости, за да ги разберем. Вечно се лутаме из собственото си съзнание или по самотните пътища, търсейки места, които всъщност са без значение за нас.

image





Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: widex
Категория: Лични дневници
Прочетен: 223266
Постинги: 52
Коментари: 262
Гласове: 471
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930